We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

Beter pensioen voor ZZP'er


Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën wil dat zelfstandigen zonder personeel (zzp'e!s) voortaan tien jaar voordelig kunnen blijven pensioensparen bij hun oude werkgever. Tot nu toe kon dat slechts drie jaar. Weekers hoopt dat dankzij deze maatregel meer zzp'ers gaan sparen voor hun pensioen.

PZO, de belangenclub voor zzp'ers, juicht de verruiming toe, maar twijfelt eraan of die voldoende effect zal hebben. 'Pensioenfondsen moeten zzp'ers dan wet toelat en. Tot op heden gebeurt dat niet altijd', aldus

woordvoerster Mieke van Westing. Het is volgens PZO bovendien de vraag of elke zelfstandige zowel de werkgevers- als de werknemerspremie tkan betalen. Zzp'ers kunnen 0ok sparen voor hun pensioen bij de bank, via een lijfrentepolis of door te beleggen. Het is aan te raden om voor zo'n 20 jaar aan pensioen bij elkaar te sparen.


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style