We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

Vrouwelijke bazen minder grappig


AMSTERDAM - Vrouwen met hoge functies gebruiken minder vaak humor dan dat mannen in dezelfde positie dat doen. Dit zou komen doordat hun grappen meestal toch niet gewaardeerd worden.

Om vervelende situaties zoals stiltes te voorkomen houden vrouwelijke directeuren vaak hun mond dicht, zo blijkt uit onderzoek van de Aston University in Birmingham. Grapjes door vrouwen tijdens een vergadering ziet men meestal als verdediging, slinks of gewoon gemeen. Vrouwelijke bazen gebruiken vaak zelfspot, terwijl mannen juist leiderschap willen tonen met hun humor.

In tegenstelling tot hun vrouwelijke collega’s krijgt 90% van de mannelijke directeuren wel de lachers op zijn hand. De kans dat een mannelijke baas een grap maakt aan de vergadertafel is dan ook drie keer zo groot. Het advies van onderzoeker Judith Baxters aan vrouwelijke directeuren is om luchtige humor te gebruiken.

 


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style