We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

BV-Recht vereenvoudigd


Den Haag - De Eerste Kamer heeft de wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht aangenomen. Per 1 oktober 2012 kunnen starters makkelijker, goedkoper en sneller een besloten vennootschap met beperkt aansprakelijkheid oprichten. Deze stap zou zeer gunstig zijn voor het bedrijfsleven, maar voor mkb'ers is de wet verre van risicoloos

Een gunstig economisch effect wordt verwacht, omdat het mkb en startende ondernemers makkelijker voor een rechtsvorm met beperkt aansprakelijkheid kunnen kiezen. Ook de verplichte blokkeringregeling, de bankverklaring en de accountantsverklaring bij inbreng in nature worden afgeschaft. Het minimumstartkapitaal van €18.000 vervalt, waardoor ondernemers straks zelf kunnen bepalen welk bedrag zij bij de oprichting van de bv inbrengen.

Dat klinkt mooi, maar binnen de advocatuur en het notariaat heerst bezorgdheid: het zou te gemakkelijk worden om een bv op te richten. "Er dreigt een inflatie van het vertrouwen in de bv: doordat de Verklaring van Geen bezwaar niet langer nodig is, verdwijnt de voorafgaande controle op de kapitaalpositie. Ook wordt de notariele oprichtingsakte overbodig voor bv's met maar een aandeelhouder. De afschaffing van de minimale investering vraagt om extra zekerheden van zakenpartners, zoals borg en hoofdelijke aansprakelijkheid.


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style