We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

Online ondernemen met een webshop is in


In tijden van economische onzekerheid gaan mensen steeds vaker op zoek naar manieren om, bijvoorbeeld naast een fulltime baan, extra inkomsten te genereren. Ook mensen die hun baan kwijt zijn geraakt zoeken naar een weg om toch brood op de plank te krijgen. Dat is de reden dat juist in dit soort tijden het aantal eigen bedrijven groeit – wanneer het lastiger wordt om een (nieuwe) baan te vinden gaan mensen zelf ondernemen.

Dat is ook terug te zien in het aantal webwinkels in Nederland. Naar schatting zijn er op dit moment al meer dan 35.000 webshops, lopend van klein en lokaal tot aan grote webshops die internationaal leveren. Een webwinkel beginnen is een manier om gemakkelijk en snel te starten met een eigen bedrijf – of je dit nu wilt doen om wat extra bijverdiensten te genereren of een serieuze onderneming op te bouwen.

Assortiment & logistiek

De eerste stap die je zal moeten zetten is het bepalen van het assortiment: welke producten ga je verkopen? Het is daarbij verstandig om uit te gaan van je eigen interesse. Ben je altijd op de hoogte van de nieuwe technische gadgets? Dan kun je bijvoorbeeld smartphones en tablets gaan verkopen. Door een dergelijk assortiment te kiezen blijft het ook voor jezelf leuk om ermee bezig te zijn, en jezelf op de hoogte te blijven houden.

Ook logistiek gezien zal je de nodige keuzes moeten maken: ga je de producten zelf op voorraad leggen in een magazijn of maak je gebruik van een leverancier die de producten direct naar jouw klanten gaat versturen? Voor beide opties zijn voor-en nadelen te noemen, maar je zal hier in ieder geval vooraf een beslissing in moeten nemen.

Webwinkel software

De volgende stap is het kiezen van een platform waarop je de webwinkel gaat beginnen. Kies je bijvoorbeeld voor software die je zelf moet installeren en bijhouden, of ga je voor een alles in 1 pakket waarbij je een vast bedrag per maand betaalt maar verder geen omkijken hebt naar de technische zaken?

De eerste optie zorgt ervoor dat je maandelijkse kosten lager kunnen zijn, echter moet je wel de nodige technische kennis in huis hebben om de webshop goed op te bouwen. Ook de updates zal je zelf moeten doen, en de veiligheid van klantgegevens ligt in jouw handen.

Kant en klare webwinkel software neemt dit probleem weg: je betaalt een vast bedrag per maand voor een complete webwinkel waar je geen omkijken naar hebt – je kunt je concentreren op het verkopen van producten. Starteenwinkel.nl, mijnwebwinkel.nl, seoshop.nl en shoppagina.nl zijn allen voorbeelden van webwinkel softwares. Seoshop  heeft de meeste mogelijkheden in de backoffice en zij hebben ook goede internationale mogelijkheden, maar daar betaal je ook wel een prijs voor.

Marketing van belang

Online ondernemen met een webshop groeit enorm doordat het steeds eenvoudiger wordt om te beginnen. Echter moet wel worden onthouden dat je met een goed idee, product en een webshop er nog niet ben. De grootste valkuil bij webshops is het regelen van bezoekers. Omdat de opstartkosten erg laag zijn bij het starten van een webwinkel, wordt het nadenken over de marketing wel is vergeten of onderschat.


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style