We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

Kies het beste boekhoudpakket voor uw organisatie


Bij de keuze van een boekhoudpakket spelen veel factoren een rol. Een gedegen vooronderzoek is daarom van groot belang. In deze how-to-guide leest u alles over het belang van een vooronderzoek, online, offline en open source boekhoudpakketten. Plus welke vragen u aan een leverancier moet stellen.

Het aanbod van boekhoudsoftware voor de Nederlandse markt is vrij groot. De meest voor de hand liggende vergelijking tussen die pakketten is op basis van functionaliteit. Veel fabrikanten bieden verschillende varianten van hun pakketten aan, of bieden de mogelijkheid een basispakket uit te breiden met extra functionaliteiten. Bijna alle pakketten beschikken over een basisfunctionaliteit met een grootboek, debiteuren en crediteuren, maar slechts weinige pakketten bieden de mogelijkheid tot het gebruik van vreemde valuta of een orderadministratie. De verschillen zitten dus in de details en het is de vraag welke details voor uw organisatie belangrijk zijn. 

Zo is het voor een eenmanszaak niet nodig om een pakket te kiezen dat meerdere gebruikers aankan en zijn een inkoop-, verkoop- en voorraadmodule niet interessant voor dienstverlenende bedrijven en organisaties. Andere functionaliteiten staan los van het type organisatie, zoals de mogelijkheid tot telebankieren of de automatische aanmaak van aanmaningen en incassobestanden. Op de website In-research kunt u boekhoudpakketten voor Nederland vergelijken aan de hand van selectiecriteria die u zelf kunt bepalen. Ook kunt u daar de eenmalige en jaarlijkse kosten voor de software terugvinden. 
De beslissing welk pakket voor u het meest geschikt is, wordt niet alleen op basis van functionaliteiten gemaakt.

Aanbevolen websites
In-search (www.boekhoudpakket.in-research.info)
Startpagina boekhoudpakketten (boekhoudpakketten.startpagina.nl)
Softwarepakketten (www.softwarepakketten.nl)


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style