We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

Verlaging BTW zorgt niet voor extra bouw opdrachten


De door de overheid ingestelde 6% BTW op renovatie werkzaamheden heeft voor bouwbedrijven nog niet voor extra opdrachten gezorgd. 

Vakblad CoBouw heeft dit onderzocht. Een klein percentage van de ondervraagden denkt dat de markt weer iets aantrekt. Of de verlaging van de BTW hier aan heeft bijgedragen betwijfelen ze. Dezelfde constatering wordt gedaan door Aannemersfederatie Nederland. 

„Er zijn wel consumenten die iets willen laten verbouwen, maar veel durven het financieel nog niet aan en stellen hun plannen nog even uit”, zegt een woordvoerster van de Aannemersfederatie. Volgens haar speelt ook het slechte weer hierbij een rol. „De winter heeft lang geduurd en veel mensen denken toch pas aan een verbouwing als het een tijdje mooi weer is.”

Anderen zien de trend ook. Het vertrouwen ontbreekt waardoor veel mensen hun hand op de knip houden. Volgens veel ondernemers zou een extra maatregel zoals een verlaging van het tarief op bouwmaterialen waarschijnlijk meer helpen.

 


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style