We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

 • Zakenpartner(s)
  Zakenpartner(s)

  Alleen een bedrijf beginnen of toch met een zakenpartner? En wat zijn de voordelen van een zakenpartner en wat juist niet? En waar moet je aan denken? Lees meer over deze en vele andere vragen op deze site.

 • Contact
  Contact

  Vragen? Ga naar ons forum of neem contact met ons op.

Stress op de werkplek is de meest voorkomende beroepsziekte


Stress op de werkplek is de meest voorkomende ziekte op de werkvloer. Circa 33% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten gerelateerd aan het werk. Een oorzaak van deze klachten zit voornamelijk in de hoge werkdruk en het niet hebben van een goede balans tussen zakelijk en privé. Ook de onzekerheid van baanbehoud speelt een belangrijke rol. Daarnaast zijn er veel mensen met een eigen bedrijf die moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Er worden vele uren gestoken in de start van een bedrijf, maar de omzet blijft achter. Maar liefst 43% van de ondervraagden mensen met een eigen bedrijf geeft aan continu werkstress te hebben en hier ook hinder van te ondervinden.

De psychische klachten die mensen die gerelateerd zijn aan het werk zijn nog moeilijk bespreekbaar bij bedrijven. Vaak geven mensen aan hier niet over te willen praten vanwege de angst van het verliezen van een baan. Indien iemand praat over deze klachten en de hoge werkdruk kan dit voor een werkgever reden zijn om een contract niet te verlengen.

Minister Asscher van sociale zaken en werkgelegenheid is druk met dit onderwerp bezig. Hij wil het probleem bij de wortels aanpakken en kijken naar de hoge werkdruk. In bijvoorbeeld financiële instellingen en onderwijs is de helft van het ziekteverzuim te wijten aan werkstress. 

 


Login

Laatste forumberichten

 • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style