We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Kasgeldverzekering


Met een kasgeld- of (winkel)geldverzekering kunt u contant geld verzekeren tegen gewelddadige beroving. Deze verzekering stond voorheen vooral bekend onder de naam fraude- en berovingsverzekering. Check in de voorwaarden of beschadiging van de bedrijfskluis is meeverzekerd. Het kan een dure grap zijn als achteraf blijkt dat u voor deze schade zelf op moet draaien.

Personeelsfraude
De kasgeldverzekering dekt ook schade als gevolg van personeelsfraude. Deze schade moet dan wel binnen een jaar zijn ontdekt. Ook moet u uw personeel goed screenen. Schade door een personeelslid dat eerder betrokken is geweest bij een vermogensdelict of poging daartoe wordt niet vergoed.

Dekking
Met de kasgeldverzekering is uw contante omzet tevens gedekt tegen afpersing tijdens het vervoer naar de bank. Ook gedekt is diefstal na inbraak in de nachtkluis van uw bank. Ook het accepteren van vals geld door personeelsleden krijgt u onder voorwaarden vergoed.

Premie
Het premiebedrag is sterk afhankelijk van het verzekerd bedrag en het bedrijfsrisico. Vooral voor horecabedrijven en andere bedrijven die ook buiten de normale winkeltijden open zijn (avondwinkels, videotheken) geldt een toeslag. In het algemeen worden preventie-eisen gesteld, die strenger zijn naarmate het risico hoger is. Daaronder vallen bijvoorbeeld aparte (braakwerende) afroomkluizen waar het geld gedurende de dag structureel moet worden opgeborgen.


Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style