We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Bezuinigen op personeelskosten


Veel bedrijven ontkomen er in deze tijd niet aan om personeel te ontslaan. Met als gevolg dat u, zodra de economie aantrekt, opnieuw op zoek moet naar goed opgeleide arbeidskrachten. Een-eigen-bedrijf-starten.nl heeft voor u een aantal creatieve manieren om personeelskosten te besparen zonder ontslag.

1. Opnemen van vakantiedagen
Is het nu rustig binnen uw bedrijf, dan kunt u uw personeel vragen om vakantiedagen op te nemen. In eerste instantie is het opnemen van vakantiedagen vrijwillig. U kunt dit als werkgever niet verplichten, tenzij de ondernemingsraad en/of de vakbond met de regeling instemt. Om uw personeel te overtuigen van de noodzaak

 

om vrije dagen op te nemen is het belangrijk dat u duidelijkheid verschaft over de stand van zaken binnen het bedrijf, waarom het nodig is en wat anders de consequenties zijn. Veel werknemers zullen vrijwillig met de regeling instemmen als het alternatief ontslag is.


2. Vrijwillige werktijdverkorting
Tijdens economisch zware tijden kunt u uw personeel vragen wie bereid is vrijwillig minder uren te werken. Vanzelfsprekend tegen een evenredig lager salaris. Omdat een werknemer salaris in moet leveren, zal een werknemer niet snel akkoord gaan. U moet dan ook een beroep doen op de solidariteit en welwillendheid van uw personeel. Als het alternatief ontslag is, kan er wellicht draagvlak worden gecreëerd.

3. Thuiswerken
Een besparing in de marge kan zijn dat u uw personeel voorstelt om één of meerdere dagen per week thuis te werken. Dit ligt natuurlijk aan de aard van de werkzaamheden of hiertoe binnen uw bedrijf mogelijkheden voor zijn. U bespaart hiermee op de overheadkosten zoals gas, water, licht, telefoon- en reiskosten.

4. Detachering
Bij detachering wordt tijdelijk boventallig personeel uitgeleend aan bedrijven die om personeel zitten te springen. De werknemer blijft in dienst van de werkgever, welke de medewerker tegen een vergoeding uitleent aan een ander bedrijf. De arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Voor detachering is instemming van de betreffende medewerkers nodig, of instemming van de ondernemingsraad of vakbond.

5. Eenzijdig wijzigen arbeidsvoorwaarden
Het eenzijdig wijzigen van de arbeidsvoorwaarden is in beginsel niet toegestaan, tenzij u kunt aantonen dat het hier gaat om een zwaarwichtig belang, of dat er sprake is van gewijzigde omstandigheden. Van een zwaarwichtig belang is sprake als uw bedrijf bijvoorbeeld door de huidige economische crisis in de problemen komt. U moet dit dan ook wel daadwerkelijk kunnen aantonen aan de hand van bijvoorbeeld jaarcijfers. Voor het wijzigen van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals laptop, auto van de zaak en mobiele telefoon, gelden in beginsel minder strenge eisen dan voor het wijzigen van primaire arbeidsvoorwaarden. Voor het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden volgens de CAO is altijd overeenstemming van de vakbonden nodig.

Alternatieven
* Een variant op het opnemen van vakantiedagen is het vrijwillig inleveren van vakantiedagen. Het personeel van het productiebedrijf Maars Holding uit Harderwijk heeft deze regeling bedacht. Werknemers in de buitendienst en op kantoor leveren vrijwillig vakantie-uren in zodat productiemedewerkers werktijdverkorting kunnen krijgen. Circa 100 personeelsleden hebben gemiddeld 23 uur per persoon ingeleverd. Hierdoor kan voor de 150 productiemedewerkers werktijdverkorting worden gegeven. (Bron: Het Financieele Dagblad
* De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft in het verleden het personeel gevraagd een maand lang te werken zonder salaris, of een maand onbetaald verlof op te nemen. Topman Willie Walsh toonde het voorbeeld door zijn salaris van 72.000 euro per maand eenmalig in te leveren. 
* Ook Air France-KLM heeft in het verleden een oproep aan het personeel gedaan. Door het schrappen van vluchten was er een overschot aan vliegend personeel. In plaats van mensen te ontslaan heeft de KLM ze gevraagd of ze vrijwillig tijdelijk ander werk op de grond wilden doen. Hiermee bespaarde KLM op tijdelijk personeel, terwijl vast personeel aan het werk kon blijven.


Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style