We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Payroll outsourcing ja of nee


Een up-to-date salarisadministratie voeren is niet eenvoudig. Met payroll outsourcing besteedt u die papierwinkel grotendeels uit. Acht vragen die u helpen bij uw afweging tussen zelf doen en uitbesteden.

Wat is payroll outsourcing?
U besteedt uw salarisadministratie geheel of gedeeltelijk uit aan een gespecialiseerd bedrijf. U hoeft zelf alleen nog maar de gegevens aan te leveren, zoals urenstaten en personeelsmutaties. Het bedrijf kan ook een salarisadministrateur bij u detacheren. Payroll outsourcing is iets anders dan payrolling. Hierbij staat het personeel op de loonlijst van het payrollingbedrijf, maar werkt het exclusief voor u. In dit artikel beperken we ons tot payroll outsourcing.

Welke werkzaamheden vallen er onder?
De basiswerkzaamheden bestaan meestal uit de salarisadministratie, het verzorgen van loonstroken en jaaropgaven, de loonbelastingaangifte en het opstellen van overzichten voor uw financiële verslaggeving (bijvoorbeeld voor het jaarverslag). U kunt dit uitbreiden met bijvoorbeeld pensioenadministratie, ziek- en herstelmeldingen en het opstellen van arbeidsovereenkomsten.

Wat zijn de voordelen?
- U bent geen tijd meer kwijt aan het bijhouden van veranderingen, bijvoorbeeld op het gebied van fiscaliteit en ziekteadministratie. 
- U spaart personeelskosten uit op de administratie.
- Meer efficiency, bijvoorbeeld door betere automatisering.
- Vaak een betere kwaliteit, door meer specialistische kennis.
- De outsourcingspartner kan als vraagbaak dienen.

Wat zijn de nadelen?
- Outsourcing zorgt voor een extra kostenpost. 
- U kunt (te) afhankelijk worden van de outsourcingspartner. Is de administratie eenmaal overgedragen, dan is het complex om te switchen. Dit is helemaal lastig als uw partner onverhoopt de prijzen verhoogt.
- Uw expertise op het gebied van salarisadministratie neemt af. 
- Het salarisproces wordt minder flexibel. Wilt u (incidenteel) afwijken van de standaard beloning, dan kan dat lastig zijn.
- U hebt zelf minder grip op de kwaliteit.
- Outsourcing kan gevolgen hebben voor uw eigen personeel en zelfs tot ontslagen leiden.

Voor wie is het interessant?
Voor kleine en middelgrote ondernemingen, die geen gespecialiseerde salarisadministrateur in dienst hebben. Het papierwerk en up-to-date houden van kennis kost dan vaak te veel tijd en energie. Ook voor grotere bedrijven kan het interessant zijn, bijvoorbeeld uit oogpunt van kwaliteitsverbetering en kostenreductie. Of bij een gecompliceerde personeelsadministratie, bijvoorbeeld als er expats in dienst zijn.

Hoe kiest u een outsourcingspartner?
Het belangrijkste is dat u een partner kiest die bij u en uw bedrijf past. Tips:

- Neem ruim de tijd voor uw keuze.
- Ga na of de aanbieder ervaring heeft in uw branche en met uw soort bedrijf.
- Verdiep u in de 'trackrecord' van het bedrijf. Hoe lang bestaat het al en wie zijn de andere opdrachtgevers? Vraag altijd referenties op.
- Focus niet alleen op de kosten. Flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn minstens zo belangrijk. 
- Krijgt u een vaste contactpersoon?
- Betrek eventueel uw accountant bij het beslissingsproces, want die kent uw bedrijf goed. 

Waar moet u op letten als u in zee gaat met een outsourcingsbedrijf?
- Maak duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over wat er precies wordt uitbesteed en wat u zelf blijft doen. Ofwel: waar ligt exact de scheidslijn? En wie draait er voor de kosten op bij fouten?
- Spreek af dat het outsourcingsbedrijf u tijdig op de hoogte stelt van extra kosten, bijvoorbeeld bij veranderende wetgeving. 
- Plan van tevoren evaluatiemomenten in, zodat u het outsourcingsproces tijdig kunt bijsturen.

Wat kost payroll outsourcing?
Dit is onder meer afhankelijk van het aantal personeelsleden, de verhouding tussen vaste en flexibele werknemers, het aantal mutaties per maand en welke diensten er zijn uitbesteed. Het is verstandig meerdere offertes op te vragen.


Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style