We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Bereikbaarheid


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Eén van de meest belangrijke aspecten is de bereikbaarheid van het bedrijf. Als de aard van de bedrijfsactiviteiten inhoudt dat het aanstaande bedrijf door klanten wordt bezocht, dan dient de locatiekeuze daar op gericht te zijn. Het kan ook gaan om vcrvoer van producten naar de klanten toe. Ook dan dient de bereikbaarheid optimaal te zijn. Als de vcrvoerder dagelijks enkele uren in de file staat, mag er niet worden gesproken van een goede bereikbaarheid.
Dat het bedrijf snel en gemakkelijk bereikbaar dient te zijn, geldt voor elk bedrijf, of dat nu een wînlcel is, of een producerend bedrijf, de klant dient het bedrijf gemakkelijk te kunnen bezoeken terwijl het bedrijf ook de klant gemakkelijk moet kunnen bereiken.
Laten we eens het voorbeeld nemen van de winkel, een type bedrijf dat meestal volledig afhankelijk is van de bezoekende klant. De ondernemer dient zich af te vragen hóe de klant de winkel bezoekt. Gaat het bijvoorbeeld om een geschenkenwinkel die bijna volledig afhankelijk is van z.g. impulsaankopen door winkelende consumenten, dan is de drukke winkelstraat de meest ideale vestigingsplaats. Parkeermogelijkheden zijn dan van minder groot belang.
Gaat het om een winkel die goederen verkoopt van enige omvang en gewicht, dan kan de parkeerruimte wel van groot belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lampenzaak of een radio/TV-winkel. In veel gevallen zal de klant dan juist kiezen voor een winkel waar de auto zo dichtbij mogelijk geparkeerd kan worden.
Vestiging in een druldce winkelstraat kan duur zijn en er moet dan ook gerekend worden op hoge huren en prijzen van onroerend goed. Gekozen kan ook worden voor een minder drukke straat maar dan zal ook de omzet minder hoog zijn. Denk niet direct dat een minder hoge huur winst betekent want dan moet er geadverteerd worden om lelanten te trekken. Wie zich toch liever wil vestigen in een drukke winkelstraat maar opziet tegen die hoge huur (of aankoopprijs van een pand) kan ook kiezen voor vestiging in een minder dure stad. Het centrum van Amsterdam is nu eenmaal duurder dan (bijvoorbeeld) het centrum van Venlo of Schiedam.
De ondernemer die goederen verkoopt van omvang en gewicht, kan een locatie buiten de stads- of dorpskern in overweging nemen. Bedrijfsterreinen zijn meestal buiten de stad gevestigd, zijn doorgaans goed bereikbaar en beschikken over parkeergelegenheid. Grotere bedrijven zijn daar vaak te vinden, bijvoorbeeld de doe-het-zelf winkel, het bouwmaterialenbedrijf, de cash & carry winkel (koelkasten, radio/TV, meubels, vloerbedekking enz.) en het levensmiddelenbedrijf.
Denk er wel aan dat de klant zonder auto het bedrijfsterrein
meestal niet zal bezoeken. Overigens staat niet elke gemeente vestiging van dit soort winkels toe (bestemmingsplan!).
Niet alleen voor het winkelbedrijf, voor elk ander type bedrijf dat ldanten
ontvangt geldt hetzelfde advies: denk aan een goede bereikbaarheid.

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style