We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Gat in de markt


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Nog steeds menen veel starters het gat in de markt te hebben ontdekt of denken dat het belangrijk is het gat in de markt te ontdekken. Bestaat dat wel, een gat in de markt?
Bedenk dat het gat in de markt een zeldzaamheid is: omdat het dan om een uitvinding moet gaan waarin een ieder geïnteresseerd is. Een nieuw product dus, dat ook commercieel succesvol is. Duidelijk zal zijn dat starters niet vaak met zo'n uitvinding komen. Maar: het is ook helemaal niet nodig om het gat in de markt te ontdekken. Een gewoon bedrijf uitoefenen kan even succesvol zijn! Maar wat zou er tegen zijn dat starters menen het gat in de markt te hebben ontdekt terwijl dat niet het geval is? Welnu, wie ervan uitgaat dat de markt op zijn producten of diensten zit te wachten, stelt zeer hoge verwachtingen aan de toekomst. Immers, de starter gaat er dan ook vanuit dat er geen of nauwelijks concurrentie bestaat. Als succes dan uitblijft is de teleurstelling extra groot. Wie zonder die hoge verwachtingen van start gaat, leeft rustiger, rekent op een langere aanloopperiode en geeft de nieuwe onderneming (en dus ook de eigen toekomst) meer kansen. Een starter die meent het gat in de markt te hebben ontdekt denkt snel succes te hebben en in no-time rijk te worden. Rijk worden met een eigen bedrijf is in principe mogelijk maar net zo zeldzaam als het vinden van een écht gat in de markt!

Tip: Kijk op ons forum voor een marktonderzoek in 6 stappen

Tip: Wie kans ziet om bijvoorbeeld een bakkerij te beginnen, of een schoenmakerij in een dorp (of stadsdeel) waarin deze "gewone" sectoren niet vertegenwoordigd zijn, mag zich beschouwen als een starter die het gat in de markt heeft ontdekt...

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style