We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Inschrijven handelsregister


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

In beginsel zijn de meeste ondernemers verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister: filialen, nevenvestigingen, dochterondernemingen, buitenlandse bedrijven met een vestiging in Nederland, BV's, NV's, verenigingen, stichtingen, cooperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen. Toch zijn er ook uitzonderingen. Wie een vrij beroep uitoefent, hoeft zich niet te 1aten inschrijven, bijvoorbeeld: notarissen, architecten, accountants, advocaten, artsen, fiscalisten, journalisten en adviseurs. Dat hoeft ook niet als er gestart wordt met een agrarisch bedrijf, of in de visserij. Wie echter een vrij beroep uitoefent in een CV of VOF moet zich weer wel inschrijven.
De inschrijving client plaats te vinden een week voor tot een week na de oprichting van het bedrijf. Het inschrijvingsformulier moet door de starter persoonlijk worden ingeleverd bij de KvK waaronder de plaats van vestiging valt. Informatie moet (door de starter) worden verstrekt over de aard van het bedrijf (activiteiten), handelsnaam, rechtsvorm, aantal werkzame personen, persoonsgegevens van eigenaar en (eventueel) commissarissen enz. De starter moet zich legitimeren en ontvangt een inschrijvingsnummer dat verplicht op alle uitgaande post van het nu ingeschreven bedrijf moet worden vermeld. De ondernemer betaalt jaarlijks een bijdrage voor deze inschrijving; de hoogte is afhankelijk van rechtsvorm en omvang van bet bedrijf. Wijzigingen dienen binnen een week aan het handelsregister te worden doorgegeven.
Geadviseerd wordt na inschrijving een aantal uittreksels uit het Handelsregister aan te vragen. Die uittreksels kunnen straks nuttig zijn, bijvoorbeeld ten behoeve van de bank waar krediet wordt aangevraagd; oak de belasting zal daarin geinteresseerd kunnen zijn. Sommige (grotere) leveranciers kunnen daar ook naar vragen.

Tip: Wie twijfelt of zijn of haar bedrijf nu wel of niet moet worden ingeschreven, belt gewoon even met de Kamer van Koophandel in de eigen woonplaats.

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style