We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Financial lease


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Naast operationallease is er ook nogfinanciallease. Financiallease mag worden beschouwd als een financieringsmethode, aangeduid als een objectgebonden financieringsvorm. De ondernemer (de lessee) wordt juridisch en economisch eigenaar van het te leasen object. Gedurende de looptijd van het leasecontract wordt een (meestal maandelijks) lease-bedrag betaald, doorgaans op basis van annuïteit (afschrijving en aflossing lopen gelijk). De leaseperiode wordt zo veel mogelijk afgestemd op de economische levensduur van het object; de overeenkomst kan niet tussentijds worden opgezegd. Het geleaste object dient tevens als onderpand. Voordelen zijn dat er gebruik kan worden gemaakt van (eventuele) investeringspremies, de rente is fiscaal aftrekbaar en op het bedrijfsmiddel kan worden afgeschreven.

>Hoewel de voorwaarden verschillen mag financiallease in bepaalde opzichten worden vergeleken met koop op afbetaling of met huurkoop. Ondanks de voordelen dient de startende ondernemer zich goed te beraden of het niet beter is om zijn bedrijfsmiddelen op een andere manier te financieren, bijvoorbeeld middels een vaste lening. Overleg met een onafhankelijk adviseur is raadzaam!

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style