We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Sterke en zwakke eigenschappen inventariseren


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Van een startende ondernemer wordt verwacht dat hij over bijzonder veel kennis van zaken beschikt. Denk bijvoorbeeld aan inzichten op commercieel terrein, op het gebied ban marketing, hij moet kunnen onderhandelen, inkopen, boekhouden, leiding geven aan het personeel, inzicht hebben in bankzaken en fiscale aspecten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uitgesloten is dat één man of vrouw over zoveel kennis beschikt. Daarom gaat het ook vaak mis met het nieuwe bedrijf. Vele starters struikelen gedurende de eerste vijf jaar na de oprichting. Een vijfde redt het zelfs niet in het eerste jaar! Daarom is het belangrijk niet alles zelf te willen doen. Want, de meeste ondernemers laten toch ook hun administratie en boekhouding door een externe kracht doen? Waarom zou je ook andere taken waarin je zelf niet goed bent, niet aan andere over laten? Nee, dat hoeft niet altijd veel geld te kosten. Met enige creativiteit kan fors bespaard worden op het uitbesteden van werk. Door bijvoorbeeld thuiswerkers in te schakelen, of stagiaires. Daarom het advies om liefst voor de start sterke en zwakke punten te inventariseren. Bekijk vervolgens of iemand anders in de omgeving misschien over sterke eigenschappen op bepaalde gebieden beschikt, bijvoorbeeld de eigen levenspartner. En ga na voor welke taken er (externe) hulp nodig is, of zaken waarover advies moet worden ingewonnen. Ga er niet vanuit alles zelf wel te kunnen.

Tip: Geef voor elke eigenschap een waarderingscijfer tussen 1 en 10. Wie zich in bepaalde eigenschappen zwak acht (waardering lager dan 7), dient of ontbrekende kennis te verzamelen (studie) of zich te verzekeren van goede adviezen.

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style