We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Andere zekerheden


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Maar, er zijn ook andere zekerheden denkbaar. Indien een derde bereid is zich garant te stellen tegenover de bank, dan vormt die borgstelling ook een prima zekerheid voor de bank. Dat wil zeggen, indien de bank overtuigd is van de kredietwaardigheid van de borg. In de praktijk stellen soms de ouders of andere familieleden zich garant voor de schulden van de startende ondernemer.

>Richt de starter een BV op, dan zal de bank zeer waarschijnlijk eisen dat de starter zelf een (persoonlijke) borgstelling' afgeeft. De starter staat dan borg voor de schulden van de BV.

Ook bestaan er mogelijkheden vorderingen aan de bank over te dragen (dat heet Cessie van vorderingen) en in beginsel kunnen goederen, voorraden, machines en/of inventaris als zekerheden dienen. Dat geldt ook voor waardevolle zaken als aandelen, juwelen, antiek, auto's enzovoort. In de praktijk zal de bank daarin doorgaans niet zo geïnteresseerd zijn. Voor de bank is onroerend goed het meest aantrekkelijk, gevolgd door de borgstelling.

>Maar let op! Voor de startende ondernemer én de gevestigde ondernemer geldt dat de bank géén krediet zal verlenen indien de plannen onzeker zijn of onhaalbaar lijken. Ook al zou die ondernemer de bank vele zekerheden kunnen bieden tegenover te verstrekken leningen, de bank zal die zekerheden niet aanvaarden en het krediet niet verlenen. Daarentegen zal de bank soms wél krediet verlenen indien de plannen goed zijn, óók al zouden die zekerheden het kredietbedrag slechts ten dele dekken. Dus de harde eis blijft: de plannen móeten goed zijn. Zo niet, dan ook géén krediet, ook al zijn er voldoende zekerheden.

Tip: Het is raadzaam om met een goede adviseur over bankzaken en dus over zekerheden te praten alvorens het krediet wordt aangevraagd. Probeer te voorkomen dat er teveel zekerheden aan de bank wordt overgedragen.

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style