We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Realistisch idee


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Soms leeft er een sterke wens zelfstandig ondernemer te worden en wordt er vervolgens nagedacht over de branche waarin men het ondernemerschap wil gaan uitoefenen, vaak ook ontstaat er een idee waarna het besluit volgt dat idee binnen het ondernemerschap te gaan exploiteren. Uiteindelijk moeten wens en idee vaste vorm krijgen. Het is goed langere tijd d.w.z. enkele weken tot maanden, met een idee rond te lopen, hier en daar na te gaan of de markt wellicht overvol is met soortgelijke ideeën; bekijk hoe het met de concurrentie staat, welke informatie er op internet te vinden is, vraag kennissen, familie of vrienden hoe zij over het idee denken en ga na of het idee te realiseren valt zonder dure hulp en zonder al te forse investeringen. Probeer dus in het aller-vroegste stadium voorlopig voor jezelf vast te stellen dat het om een realistisch idee gaat en niet om een aardige ingeving. Natuurlijk moet er in een later stadium van alle worden uitgewerkt en moet het idee getoetst worden, maar op voorhand; denk er eerst goed over na, laat het idee rijpen. Voorkom dat er veel werk verzet moet worden voor een idee dat eigenlijk al direct onhaalbaar moet worden geacht. Probeer in dat eerste stadium het eigen enthousiasme te temperen en alvast een beetje als ondernemer te (gaan) denken.
Maar wanneer is een idee ook een goed idee? Een simpel voorbeeld: wie een schoenenwinkel wil beginnen in een drukke winkelwijk waar nog geen schoenenzaak is gevestigd, heeft een goed idee; wie een schoenenzaak wil beginnen en een drukke winkelstraat waar al meerdere schoenenwinkels zijn gevestigd, heeft een slecht idee. Want, er moet dan worden gezocht naar een betere vestigingsplaats. Wie als starter een idee heeft waarvoor een miljoeneninvestering voor nodig is, heeft in beginsel al een slecht idee. Doorgaans zullen banken niet bereid zijn om miljoenenkredieten te verstrekken aan startende ondernemers. En als een idee de aanstelling van zeer veel personeelsleden vereist, ook dan mag (doorgaans) niet worden gesproken van een goed idee. Kortom, het idee moet uitvoerbaar zijn, met name dus binnen de eigen mogelijkheden. Er moet gedacht worden aan de opleidings- en vestigingseisen, aan financiële haalbaarheid, al of niet met de hulp van de bank, aan concurrentiemogelijkheden etc.

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style