We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Een eigen bedrijf starten

Zelfstandig, maar toch…


Registreer nu op het forum voor gratis ondernemingsplannen

Rondom het begrip zelfstandigheid leeft er bij de gemiddelde startende ondernemer een niet geheel terechte opvatting. Velen komen na de start tot de conclussie dat die zelfstandigheid tegenvalt. Juist in de startfase en de eerste drie tot vijf jaar van het ondernemerschap heeft de starter met vele partijen te maken. Organisaties en personen waarmee rekening gehouden dient te worden en waaraan verantwoording moet worden afgelegd.

Vele starters haken af omdat de verantwoordelijkheid zwaar drukt op de dagelijkse bedrijfsvoering. Hoewel men met een vrij gevoel het ondernemerschap tegemoet trad, blijken er vele partijen te zijn waaraan verantwoording moet worden afgelegd, waarmee rekening gehouden moet worden, en vooral, waaraan betaald dient te worden. De dagelijkse praktijk voelt dan veel minder vrij. Het lijkt erop dat er velen over je schouder meekijken en je op de vingers tikken, zodra je een fout maakt. De starter wordt welliswaar niet onmiddellijk om de vingers getikt en werkt hij zelfstandig, naar eigen inzchten. Maar wie fouten maakt kan hard worden afgestraft. Want wie meerdere fouten maakt, eindigt doorgaans met een hard “vonnis”: bedrijfsafsluiting, faillissement, schuldsanering, einde van een droom, een vroegtijdig einde van wat een mooie toekomst leek…

Tip: Er is nog een aspect dat kan tegenvallen: de eenzaamheid. Bedenk dat vele starters elke dag opnieuw alleen werken en soms dagen achtereen geen enkel sociaal contact hebben. Ook vanwege die (mogelijke) eenzaamheid verdient het aanbeveling om lid te worden van netwerken.

Login

Laatste forumberichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Over de website

Op deze site informeren we over alles wat te maken heeft met het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf mee

Zelf artikelen toevoegen aan onze website? Stuur je artikel naar ons toe.

Forum

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen over een bepaald onderwerp? Ga naar ons forum.

Contact

Contact met ons opnemen? Maak gebruik van ons contactformulier.

colour style colour style colour style colour style